Izolarea fonica a
Masininilor Industriale 

Producătorii de mașini și echipamente dedică mai des timp și efort pentru a-și examina produsele în stadiul de proiectare a cantității de zgomot pe care îl emit în mediu și, eventual, pentru a le face mai silențioase. Pentru aceste studii, producătorii de echipamente angajează specialiști în inginerie acustică.

DECIBEL dezvoltă soluții de reducere a zgomotului pentru industria de inginerie mecanică. Soluțiile pot fi pasive și active-pasive sau ambele. Sistemele pasive pot fi montate ca niște cutii de sunet și capace de sunet, astfel încât proiectarea componentelor mașinii să determine că acestea sunt mai silențioase. Sistemele active-pasive includ combinații de cutii izolate fonic și tehnici pentru stingerea activă a zgomotului și vibrațiilor aeriene prin traductoare și difuzoare.

Sistemele pasive sunt aplicabile pe scară largă pentru toate tipurile de mașini de producție, de uz casnic și de transport. Sistemele pasiv-active se aplică canalelor de transport aerian ale sistemelor care funcționează cu aer pentru încălzire, ventilație și răcire prevăzute. Sistemele pasive-active sunt aplicabile și în industria auto și în industria aeronautică.

Unul dintre parametrii urmariti la selectarea echipamentelor și utilajelor de producție este nivelul de zgomot pe care îl vor genera. În consecință   utilizarea mai multor unități într-o singură premisă va depăși standardele de zgomot permise legal.

Investiția în mașini și echipamente mai silențioase are o serie de avantaje, cum ar fi reducerea echipamentului personal de protecție necesar (căști și dopuri pentru urechi), reducerea costului salariilor plătite lucrătorilor pentru munca în condiții nocive, utilizarea mai puțin frecventă a concediilor de boală și reducerea „deșeuri” în producție. Pe de altă parte, utilajul mai silențios sau izolarea fonică a acestora garantează absența unor relații problematice cu rezidenții vecini și alte companii, precum și dificultăți legale în punerea în funcțiune și îndeplinirea cerințelor privind poluarea fonică în Uniunea Europeană.

În cazul în care nu există echipamente suficient pe piață, DECIBEL oferă soluții locale suplimentare la instalarea echipamentului și reducerea completă a zgomotului pentru fabricile și spațiile industriale.

Dacă sunteti in căutare de informații mai detaliate despre modul în care DECIBEL vă poate rezolva problemele de zgomot, contactați-ne la office@decibelromania.com , tel. +40764261076 sau consultați soluțiile de izolare fonică de mai jos.

Proiecte de referinta

Proiecte similare

Folosim cookies pe pagina noastră. Continuând sa vizionați presupune acceptul dumneavoastră.