Intrati in legatura
INTRAȚI ÎN LEGĂTURĂ

Ne-ar plăcea să ne auzim! Trimite-ne un mesaj și unul dintre reprezentanții noștri te va contacta cât mai curând posibil.

(Vă rugăm să completați toate câmpurile obligatorii, marcate cu *.)

Cum preferați să vă contactăm?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  1. Acasa
  2. »
  3. Sectoare de activitate
  4. »
  5. Izolarea fonică a mașinilor, echipamentelor, generatoarelor și unităților de răcire.

Izolarea fonică a mașinilor, echipamentelor, generatoarelor și unităților de răcire.

Izolarea fonică a mașinilor, echipamentelor, generatoarelor și unităților de răcire.

Producătorii de mașini și echipamente dedică mai des timp și efort pentru a-și examina produsele în faza de proiectare respectiv cât de mult zgomot emit în mediu și eventual pentru a le face mai silențioase. Pentru aceste studii, producătorii de echipamente angajează specialiști în inginerie acustică.

DECIBEL dezvoltă soluții de reducere a zgomotului pentru industria ingineriei mecanice. Soluțiile pot fi pasive și activ-pasive sau ambele. Sistemele pasive pot fi montate asemănător cu casete de sunet și capace de sunet, astfel încât proiectarea componentelor mașinii să determine că acestea sunt mai silențioase. Sistemele activ-pasive includ combinații de cutii izolate fonic și tehnici pentru stingerea activă a zgomotului și vibrațiilor din aer prin traductoare și difuzoare.

Sistemele pasive sunt aplicabile pe scară largă pentru toate tipurile de mașini de producție, casnice și de transport. Sistemele pasiv-active sunt aplicabile conductelor de transport aerian ale sistemelor care funcționează cu aer în scopuri de încălzire, ventilație și răcire. Sistemele pasiv-active sunt de asemenea aplicabile în industria auto și a aviației.

Unul dintre parametrii la selectarea echipamentelor și utilajelor de producție este nivelul de zgomot pe care îl vor genera. În consecință se verifca și dacă utilizarea mai multor unități într-o singură locație va depăși standardele de zgomot permise legal.

Investiția în mașini și echipamente mai silențioase are o serie de beneficii, cum ar fi reducerea echipamentului individual de protecție (căști și dopuri de urechi), reducerea costului salariilor plătite lucrătorilor pentru munca în condiții dăunătoare, utilizarea mai puțin frecventă a concediilor medicale și reducerea „deșeuri” în producție. Pe de altă parte, utilajele mai silențioase sau izolarea fonică a acestora garantează absența relațiilor problematice cu rezidenții vecini și alte afaceri, precum și dificultăți legale în punerea în funcțiune și îndeplinirea cerințelor de poluare fonică în Uniunea Europeană.

În cazul în care nu există un echipament suficient de pe piață, DECIBEL oferă soluții locale suplimentare la instalarea echipamentului și reducerea completă a zgomotului pentru fabricile și spațiile industriale.

Izolarea fonică și tratamentul acustic sunt aplicate mașinilor, autobuzelor și camioanelor, navelor maritime, aeronavelor și transportului feroviar. Scopul izolației fonice a vehiculelor poate fi creșterea confortului și respectarea normelor sau cerințelor specifice pentru vehiculele utilizate ca vehicule „de lucru”.

DECIBEL are experiență în reducerea zgomotului provocat de vehicule specializate, feroviar și nave maritime. Provocarea în această sarcină de inginerie constă în proiectarea unui sistem ușor, dar extrem de eficient, cu scopul de a minimiza greutatea adăugată a vehiculului și de a obține un efect optim în același timp. Sistemele de izolare fonică pentru vehicule trebuie să respecte, de asemenea, clasele relevante de combustibilitate și să stabilească standarde pentru fiecare tip de transport terestru, maritim sau aerian.

Nivelurile de izolare fonică depind de sarcinile specifice. Noi, cei de la DECIBEL, am realizat o izolare fonică de până la 42 dB a unui tractor cu un grup electrogen diesel pentru energie electrică utilizată în industria cinematografică.

Grupuri de produse înrudite

Proiecte asociate

Folosim cookies pe pagina noastră. Continuând sa vizionați presupune acceptul dumneavoastră. Afla mai multe despre cookies.