Intrati in legatura
INTRAȚI ÎN LEGĂTURĂ

Ne-ar plăcea să ne auzim! Trimite-ne un mesaj și unul dintre reprezentanții noștri te va contacta cât mai curând posibil.

(Vă rugăm să completați toate câmpurile obligatorii, marcate cu *.)

Cum preferați să vă contactăm?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  1. Acasa
  2. »
  3. Proiecte
  4. »
  5. Clădiri industriale și comerciale
  6. »
  7. Cabina de izolare fonica DECIBEL

Cabina de izolare fonica DECIBEL

Cabina de izolare fonica DECIBEL
Cabina de izolare fonica DECIBEL
Cabina de izolare fonica DECIBEL
Cabina de izolare fonica DECIBEL
Cabina de izolare fonica DECIBEL
Cabina de izolare fonica DECIBEL
Cabina de izolare fonica DECIBEL
Cabina de izolare fonica DECIBEL
Cabina de izolare fonica DECIBEL

Gorinvest JSC este o companie specializată în industria forestieră. Fondată în 1998, astăzi compania este unul dintre liderii din ramura industrială forestieră din nord-estul Bulgariei.

Problema, pe care o întâmpina Gorinvest JSC a fost zgomotul generat de mașina Abricht. Zgomotul a atins un maxim de 130 dB măsurat și de la 120 dB până la 100 dB în diferite puncte ale zonei de lucru.

La niveluri ridicate de zgomot, concentrarea lucratorilor scade, provocând mai multe pierderi în producție. Din acest motiv, au fost luate măsuri pentru reducerea zgomotului.

Cerinte

TSursa de zgomot - mașina Abricht, a generat niveluri extrem de ridicate de zgomot și a dus la erori subiective, ceea ce a fost extrem de inadecvat pentru mediul de lucru. Gorainvest JSC a apelat la DECIBEL pentru proiectarea și implementarea unei cabine de izolare fonică special concepută pentru a îndeplini mai multe cerințe specifice. Principalul obiectiv și sarcină pentru DECIBEL a fost reducerea nivelului de zgomot de la 130 dB la 85 dB, iar cabina de izolare fonică trebuia să îndeplinească următoarele cerințe:

- Cu gauri tehnologice prin care lemnul trebuie să intre și să iasă
- Cu specificatia ca lucrătorii să poata observa procesul de producție din interior
- Dimensiuni 4m x 5m x 3.60m

Experiența diviziei de inginerie DECIBEL și flexibilitatea în proiectarea și crearea cabinei de izolare fonică a fost factorul care a atras Gorainvest JSC

Provocari

Una dintre provocările cu care s-a confruntat echipa noastră a fost necesitatea pentru cabina de a avea gauri tehnologice prin care lemnul să poată intra și ieși. Aceste gauri sunt situate lângă spațiile de lucru, ceea ce a complicat izolarea fonică.

O altă provocare a fost prezența mai multor sisteme de aspirații, care servesc la îndepărtarea particulelor fine, în conducta de aer generală.

O altă dificultate a fost dimensiunea cabinei în sine, datorită distanțelor mari din camera de lucru și a lipsei de spațiu în care structura în sine ar putea fi susținută.

Cabină izolată fonic

Chiar înainte de începerea procesului de lucru pentru construirea cabinei de izolare fonică, echipa DECIBEL , a luat dimensiunile detaliate ale spațiului existent și a realizat modele 3D de cabină de izolare fonică. Pentru a maximiza calitatea serviciului pentru clienți, am surprins situația reală a mediului de lucru și, pe baza acestei situații, am modelat cabina.

Soluția propusă de DECIBEL pentru controlul zgomotului generat de mașina Abricht, cu cerința de a păstra mai multe deschideri, a fost o cabină cu panouri de reducere a zgomotului și panouri metalice încorporate pentru greutate suplimentară, precum și  Panouri PZP .

Pentru a preveni intrarea zgomotelor în interiorul cabinei, a fost proiectat un amortizor de zgomot de aproximativ un metru sub forma unei piramide trunchiate.

Cabina a fost prevazuta cu două uși glisante transparente, pentru a permite operatorului mașinii să monitorizeze procesul.

Pentru a păstra aspirația particulelor fine de praf, panourile au fost proiectate într-un mod special pentru a încorpora aspirația cabinei.

FPentru confortul clientului nostru și pentru a nu întrerupe funcționarea utilajului, echipa DECIBEL a lucrat sâmbăta și duminica, structura metalică fiind construită in două sâmbătă și duminici. Panourile, împreună cu celelalte părți, au fost construite în termen de trei sâmbăte și duminici.

Rezultat: a fost atinsa valoarea dorită de sub 85 dB

Produse asemanatoare

Folosim cookies pe pagina noastră. Continuând sa vizionați presupune acceptul dumneavoastră. Afla mai multe despre cookies.