Intrati in legatura
INTRAȚI ÎN LEGĂTURĂ

Ne-ar plăcea să ne auzim! Trimite-ne un mesaj și unul dintre reprezentanții noștri te va contacta cât mai curând posibil.

(Vă rugăm să completați toate câmpurile obligatorii, marcate cu *.)

Cum preferați să vă contactăm?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  1. Acasa
  2. »
  3. Proiecte
  4. »
  5. Clădiri industriale și comerciale
  6. »
  7. Grundfos - izolare fonica industriala

Grundfos - izolare fonica industriala

Grundfos - izolare fonica industriala
Grundfos - izolare fonica industriala
Grundfos - izolare fonica industriala
Grundfos - izolare fonica industriala

Nivelurile ridicate de zgomot duc la scăderea concentrației angajaților și a productivității

Grundfos este o companie Daneză care oferă o gamă largă de echipamente și soluții concepute pentru utilizarea în sectoarele de ape, ape uzate și industrie.

IÎntr-un atelier al companiei situat pe teritoriul Republicii Serbia, destinat producției de piese metalice pentru apometre, au fost măsurate niveluri de zgomot de peste 82 dB / A. Deși nivelul sonor este sub valorile maxime 85 dB / A , conducerea fabricii a observat că operatorii din jurul mașinilor fac greșeli repetitive și în consecință, produc mai multe deșeuri de producție. După un studiu îndelungat, se concluzionează că la aceste niveluri ridicate de zgomot operatorii se concentreaza mai greu și prin urmare fac mai multe greșeli.

Cautarea unei solutii pentru aceasta problema

S-a decis ca cele două mașini să fie izolate fonic. Conducerea fabricii invită o companie germană în domeniul soluțiilor industriale de reducere a sunetului. Aceasta oferă o soluție clasică - în jurul mașinilor urmează să fie construite bariere cu uși deschise. Dezavantajul acestei soluții este că îngreunează munca în jurul mașinii și operatorii rămân din nou în zone cu presiune acustică ridicată. Conducerea fabricii renunță la această idee și solicită asistență din partea experților sloveni în acustică. De asemenea acestia nu reușesc să ofere o soluție satisfăcătoare, iar managementul este pe cale să abandoneze proiectul de reducere a zgomotului. Ultima încercare disperată de a găsi o soluție a fost căutată de Facultatea de Electronică din Nis, Serbia, acestia colaborand împreună cu DECIBEL Bulgaria la diverse proiecte. După măsurători și localizarea principalelor zone de zgomot, inginerii Decibel oferă o soluție eficientă de reducere a zgomotului de 8 dB la un cost de 4 ori mai mic decât valoarea bugetului. Au fost efectuate o serie de calcule și simulări pentru a oferi cu precizie rezultatul final. Elementele de izolare fonică sunt realizate direct pe mașină, fara sa împiedice procesul de lucru, oferă vizibilitate proceselor efectuate de mașini și îndeplinesc cerințele de securitate la incendiu.

Rezultate pozitive de la implementarea proiectului

ADupă ce s-au efectuat toate măsurile de izolare fonică, sunt luate măsurători pentru a raporta rezultatele. Un nivel mediu de sunet de 7,6 dB a fost raportat după izolarea fonica a mașinilor.

La finalizarea lucrărilor de izolare fonică, a fost efectuată o monitorizare de două luni a activității operatorului și a fost raportată în medie o scădere a produselor cu defecte cu 38%. Există, de asemenea, o utilizare redusă a concediilor medicale solicitate de catre lucrători.

Folosim cookies pe pagina noastră. Continuând sa vizionați presupune acceptul dumneavoastră. Afla mai multe despre cookies.