Intrati in legatura
INTRAȚI ÎN LEGĂTURĂ

Ne-ar plăcea să ne auzim! Trimite-ne un mesaj și unul dintre reprezentanții noștri te va contacta cât mai curând posibil.

(Vă rugăm să completați toate câmpurile obligatorii, marcate cu *.)

Cum preferați să vă contactăm?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  1. Acasa
  2. »
  3. Proiecte
  4. »
  5. Clădiri industriale și comerciale
  6. »
  7. Izolare fonica a unui sistem de ventilatie

Izolare fonica a unui sistem de ventilatie

Izolare fonica a unui sistem de ventilatie
Izolare fonica a unui sistem de ventilatie
Izolare fonica a unui sistem de ventilatie
Izolare fonica a unui sistem de ventilatie
Izolare fonica a unui sistem de ventilatie
Izolare fonica a unui sistem de ventilatie
Izolare fonica a unui sistem de ventilatie

Kaolin AD este o companie care exploatează, produce și vinde resurse minerale pentru clienții din Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Nord. Compania oferă caolin, feldspat, nisip de siliciu, calcar, dolomit și șamotă. Kaolin a fost fondat în 1924 și are sediul în Tsenovo, Bulgaria. Funcționează ca o filială a Quarzwerke GmbH.

Problema cu care s-a confruntat Kaolin în ultimii câțiva ani a fost generată de zgomotul ventilatoarelor cu circulație rotativă în unitatea de producție din orașul Vetovo. Mașinile afectează mediul de lucru într-un mod negativ, creând stres și disconfort lucrătorilor din jurul mașinii.

Multe instalații de producție au probleme similare și s-au deteriorat foarte mult din cauza poluării fonice constante. Acesta este motivul pentru care măsurile luate la timp sunt extrem de importante.

 

Sursa

 

Sursa de zgomot provine din fața ventilatorului cu circulație rotativă creează niveluri sonore de peste 113 dB, o cifră extrem de inadecvată pentru un mediu de lucru. ca si client s-a orientat către Decibel pentru proiectarea și implementarea cabinei de izolare fonica, special conceputa pentru a îndeplini 4 cerințe specifice. Cabina ar trebui să fie:

 

-      Detasabila

 

-      Cu ventilație naturală

 

-      Cu iluminare

 

-       Usor accesibila

 

Experiența DECIBEL și a inginerilor săi în crearea și proiectarea unei cabine izolatoare fonice a fost factorul care a atras Kaolin. Toate cerințele au fost îndeplinite și chiar mai mult.

 

Provocări

 

Una dintre provocările cu care s-a confruntat echipa noastră de ingineri a fost spațiul mic liber pentru construirea cabinei. Pereții nu trebuie să aibă o grosime mai mare de 66 mm. Pereții cabinelor standard de izolare fonică sunt de 100 mm. De data aceasta inginerii au trebuit să proiecteze pereții unui panou, care pe de o parte trebuiau să fie foarte subțiri, dar pe de altă parte grosimea lor nu ar trebui să scadă proprietățile lor de izolare fonică.

 

O altă provocare a fost tubul de intrare și ieșire al ventilatorului, care funcționează ca emițător de zgomot. Doar tubul a generat zgomot de 95 dB..

 

Cabina Decibel 

 

Soluția proiectată care ar trebui să controleze zgomotul mașinii a fost o cabină din construcție ușoară detașabilă, din aluminiu, care a fost așezată pe tampoane vibroizolante de cea mai înaltă calitate. Panourile de izolare fonică utilizate în cabină sunt construite din oțel inoxidabil, care a fost tăiat, îndoit și sudat de un laser digital, o mașină electronică și un robot de sudură.

 

Un alt specific al panourilor este că acestea sunt vopsite prin acoperire cu pulbere cu certificat de rezistență la acid și la abraziune. 

 

Pentru acoperirea cerinței de ventilație naturală, inginerii DECIBEL au folosit un amortizor de zgomot extrem de eficient în combinație cu un ventilator special conceput.

 

Provocarea izolării fonice a tubului de transmisie a zgomotului a fost confruntată prin utilizarea de materiale viscoelastice acoperite cu oțel de înaltă rezistență.

 

Rezultat

 

Rezultatul: cabină ușoară, cu grosimi de doar 75 mm a pereților, care a reușit să reducă zgomotul de la sistemul de ventilare de la 113 dB la 82,9 dB și care a fost construit doar pentru o perioadă de 5 zile.

 

Folosim cookies pe pagina noastră. Continuând sa vizionați presupune acceptul dumneavoastră. Afla mai multe despre cookies.