Intrati in legatura
INTRAȚI ÎN LEGĂTURĂ

Ne-ar plăcea să ne auzim! Trimite-ne un mesaj și unul dintre reprezentanții noștri te va contacta cât mai curând posibil.

(Vă rugăm să completați toate câmpurile obligatorii, marcate cu *.)

Cum preferați să vă contactăm?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  1. Acasa
  2. »
  3. Proiecte
  4. »
  5. Case
  6. »
  7. Izolarea fonică a apartamentelor de lux, Sofia 2021

Izolarea fonică a apartamentelor de lux, Sofia 2021

Izolarea fonică a apartamentelor de lux, Sofia 2021
Izolarea fonică a apartamentelor de lux, Sofia 2021
Izolarea fonică a apartamentelor de lux, Sofia 2021
Izolarea fonică a apartamentelor de lux, Sofia 2021
Izolarea fonică a apartamentelor de lux, Sofia 2021

Poluarea fonică devine o problemă din ce în ce mai mare și are un impact sporit asupra sănătății și somnului locuitorilor orașelor mari. În capitala noastră, punctele de măsurare pentru ultimul an au raportat că peste 60% din zonele urbane se află într-un mediu zgomotos, atingând indici zilnici medii intre 58 dBA și 77 dBA.

Nivelul de zgomot în jurul valorii de 50-60 dBA, afectează negativ sistemul nervos și perturbă munca și odihna.

În 2020, antreprenorul și proprietarul apartamentelor R&R a decis să renoveze o clădire veche din 1980 pe strada Chataldja din centrul capitalei și sa creeze apartamente cu servicii de înaltă clasă de închiriat. Ideea sa este că, pe lângă serviciile de tip boutique oferite, el va oferi, de asemenea, confort acustic de înaltă clasă și confidențialitate clienților săi. Un serviciu care este rar oferit, chiar și în hoteluri de lux, dar este din ce în ce mai căutat de persoanele care apreciază calitatea somnului și nu vor să fie deranjați sau deranjați pentru locuitorii din jur.

Sarcina proprietarului a fost de a atinge nivelul maxim de izolare fonică între apartamente. În acest caz, izolarea fonică maximă însemna că orice se întâmpla într-un apartament nu ar trebui să fie auzit de nimeni de alături. Muzica, discutiile, conversațiile puternice în unele ore ale zilei ar fi trebuit să fie posibile pentru clienții  apartamentelor R&R, dar nu în detrimentul confortului altor clienți.

Pe lângă izolarea fonică dintre apartamente, clientul a insistat și asupra confortului acustic din incintă. El a cerut eliminarea ecoului și sentimentul maxim de singurătate și confort.

Contributiile  noastre la proiect au inclus selectarea celor mai potrivite materiale și instalații de izolare fonică. După finalizarea lucrărilor de construcție și finisare, am finalizat proiectul cu instalarea de panouri de perete din materiale textile acustice cu un indice ridicat de absorbție acustică. Instalate în locurile potrivite pe pereții din spatele paturilor și pe pereții din spatele televizoarelor, panourile acustice au completat efectul izolației fonice instalate în pereți.

Momentul adevărului a aparut atunci când s-au efectuat  măsurători de control pentru verificarea rezultatului obținut. În acest scop am creat o situație reală de zi cu zi. Am crescut nivelul televizorului într-unul din apartamente la maxim și am măsurat un nivel de 80 dBA. Ne-am dus la următorul apartament pentru a înregistra nivelul sunetului de trecere. Am măsurat un nivel de zgomot de 25 dBA (10 dBA sub norma pentru somn odihnitor). Am încercat să auzim cu urechile zgomotul de la televizorul din camera alăturată, dar nu am putut. Rezultatul combinației de izolație fonică și panouri acustice a depășit așteptările clientului nostru și am înregistrat în portofoliul nostru un alt proiect perfect executat.

Dorim proprietarului apartamentelor R&R apartamente complete și clienți mulțumiți. Mai multe informații despre cazare în clădirea tip boutique a apartamentelor R&R, le puteți găsi aici.

Produse asemanatoare

Folosim cookies pe pagina noastră. Continuând sa vizionați presupune acceptul dumneavoastră. Afla mai multe despre cookies.