Intrati in legatura
INTRAȚI ÎN LEGĂTURĂ

Ne-ar plăcea să ne auzim! Trimite-ne un mesaj și unul dintre reprezentanții noștri te va contacta cât mai curând posibil.

(Vă rugăm să completați toate câmpurile obligatorii, marcate cu *.)

Cum preferați să vă contactăm?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  1. Acasa
  2. »
  3. Proiecte
  4. »
  5. Clădiri industriale și comerciale
  6. »
  7. Izolarea fonică a benzilor de transport

Izolarea fonică a benzilor de transport

Izolarea fonică a benzilor de transport

Lafarge face parte din Holcim Group, lider global în producția de materiale de construcții. Având operațiuni în peste 70 de țări, Lafarge are o vastă experiență și cunoaștere a pieței Produselor pentru construcții. Își concentrează mare parte din eforturile pe inovare și implementare de soluții durabile și ecologice.

Una dintre fabricile operaționale ale Lafarge se află în Serbia. Este o instalație de prelucrare pentru fabricarea cimentului. Procesul include un sistem de transport lung pentru transportul materiilor prime de la mină la uzina de procesare. Acest transportor trece printr-o zonă rezidențială.

Provocarea

DECIBEL a fost contactat pentru a ajuta la rezolvarea unei probleme de zgomot cauzate de acest sistem de transport. Zgomotul generat în zonele rezidențiale cheie a fost de până la 65 dB. Lafarge a dorit să reducă zgomotul în aceste locații până la 50 dB.

Abordarea Proiectului

Scopul principal al proiectului a fost tratarea turnului deversorului și a părților liniei transportoare fără a fi necesară oprirea operațiunilor. Sănătatea și siguranța echipelor noastre de inginerie și instalare au fost de o importanță capitală. Inginerii Decibel au proiectat panouri acustice la comandă, realizate din panouri din oțel galvanizat, miez de vată minerală și față perforată. Acest sistem permite atât absorbția zgomotului, cât și pierderea transmisiei acestuia. Aceste panouri au fost folosite pentru a căptuși banda transportoare și pentru a preveni raspandirea sunetului.

În cadrul turnului deversorului, am stabilit că sistemul construit pe stratul exterior al turnului a furnizat pierderi adecvate de transmisie, dar că absorbția acustică a fost necesară pentru a reduce reverberația. Așadar, panourile perforate galvanizate cu miez de vată minerală au fost adecvate pentru a rezolva zgomotul generat de acest turn.

Rezultatele

După adăugarea absorbției în turnul deversorului și tratarea a aproximativ 35 de metri din linia de transport, nivelurile de zgomot măsurate în punctele cheie au fost de fapt mai mici decât cei 50 dB vizați. Locuitorii din imprejurimi și Lafarge au fost extrem de impresionați de îmbunătățirea vieții lor de zi cu zi.

Produse asemanatoare

Folosim cookies pe pagina noastră. Continuând sa vizionați presupune acceptul dumneavoastră. Afla mai multe despre cookies.