Intrati in legatura
INTRAȚI ÎN LEGĂTURĂ

Ne-ar plăcea să ne auzim! Trimite-ne un mesaj și unul dintre reprezentanții noștri te va contacta cât mai curând posibil.

(Vă rugăm să completați toate câmpurile obligatorii, marcate cu *.)

Cum preferați să vă contactăm?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  1. Acasa
  2. »
  3. Proiecte
  4. »
  5. Studiouri de muzică și voce
  6. »
  7. Izolarea fonică a studioului de tobe

Izolarea fonică a studioului de tobe

Izolarea fonică a studioului de tobe
Izolarea fonică a studioului de tobe
Izolarea fonică a studioului de tobe
Izolarea fonică a studioului de tobe
Izolarea fonică a studioului de tobe
Izolarea fonică a studioului de tobe
Izolarea fonică a studioului de tobe
Izolarea fonică a studioului de tobe
Izolarea fonică a studioului de tobe

Problema acustică

În iulie 2020. muzicianul și bateristul profesionist Venko Poromanski i-a cerut DECIBEL o soluție la o problemă în studioul sau de tobe. Clientul ne-a spus despre două probleme principale. Prima problemă a fost izolarea fonică și vibrațiile care circulă în întreaga clădire, provocând plângeri și nemulțumiri din partea locuitorilor din apropiere. Studioul este situat la etajul 16 al unei cladiri rezidentiale (de obicei, astfel de studiouri sunt făcute subteran) .

A doua problemă a fost calitatea sunetului și faptul că toboșarul nu a aude instrumentul bine. Energia tamburului are nevoie de spațiu și, în cazul nostru, studioul de tobe era prea mic, bateristul avea nevoie de o cameră perfect tratata acustic pentru a-i plăcea felul în care recreează, ritmul.

Sarcina noastră a fost îmbunătățirea parametrilor de izolare a sunetului și vibrațiilor din cameră .

A trebuit să tratăm camera în așa fel încât sunetul instrumentului să sune real, era important să nu compensăm cu o presiune suplimentară sau schimbarea echilibrului dinamicii de joc, ceea ce este o greșeală obișnuită în practica individuală.

Solutia

În acest scop, DECIBEL a proiectat o solutie pentru tratamentul acustic al studioului pentru practica individuală. Procesul a trecut prin măsurători pentru a stabili nivelurile sonore în timpul bateriei dinamice.

Îmbunătățirile inginerești și acustice au fost făcute cu un podium izolator de vibrații din două straturi, detașat unul de celălalt de amortizoare sferice cauciuc-pneumatice.

Echipa DECIBEL a implementat un tratament acustic fonoabsorbant în sala de repetiții. Construcția proiectată și executată reduce vibrațiile la construcție cu 99% în intervalul de frecvență de la 15 Hz la 20.000 Hz.

Pentru a crește proprietățile de izolare fonică a celui mai ușor element de partiție - ușa existentă - a fost adăugată o a doua cu etanșări duble și o perie de reducere a zgomotului pe fundul acesteia. izolarea fonică generală a ușilor a crescut de la 28dB la 42dB.

Procesul de executie a durat 2 luni.

Rezultatele proiectului implementat

După finalizarea tratamentului acustic, se obține un sunet clar al instrumentului. Podiumul realizat izolează vibrațiile structurale cauzate de presiunea sonoră din cameră. Imediat după instalare, feedback-ul pe care l-am primit de la clientul nostru este mai mult decât pozitiv.

„Cântul la instrumente de percuție îmi aduce plăcere, bucurie și mă face să mă simt plin și viu. Fac ceva cu adevarat din inima ”- Venko Poromanski

Dacă ți-ai găsit motivul pentru a te simți complet și jocul este plăcerea ta, nu ezita să ne contactezi pentru a îmbunătăți acustica din camera ta pentru creativitate.

Urmăriți videoclipul în care Venko Poromanski explică întregul proces de realizare a studioului și comentariul cazului din partea Dr., Eng. Tsvetan Nedkov in the video⬇️https://youtu.be/J9IdBRPCOk8

Produse asemanatoare

Folosim cookies pe pagina noastră. Continuând sa vizionați presupune acceptul dumneavoastră. Afla mai multe despre cookies.